BodyShape
May 25, 2017

CryoSauna

Η καλύτερη και πιο σύγχρονα σχεδιασμένη Cryosauna στην τρέχουσα παγκόσμια αγορά!


Σε τι Ωφελεί

Τα οφέλη της κρυοθεραπείας για τον οργανισμό μας είναι πολλαπλά και έχουν να κάνουν τόσο με τη σωματική όσο και με την ψυχική μας υγεία. Εφαρμόζοντας ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες για μικρό χρονικό διάστημα, μπορούμε να αφυπνίσουμε τους μηχανισμούς αυτόθεραπείας του οργανισμού μας διεγείροντας τις φυσικές αντιδράσεις του σώματος. Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έχουν θετικά αποτελέσματα σε 3 στάδια: το νευρικό και κυκλοφορικό σύστημα και τους μεσημβρινούς, καθιστώντας την μία εξαιρετική μέθοδο ολιστικής προσέγγισης. Παγώνοντας την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος από 1 ως 3 λεπτά, επιτυγχάνουμε την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την αύξηση του μεταβολικού μας ρυθμού, τη μείωση του άγχους και της κούρασης, με άμεση συνέπεια τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Η κρυοθεραπεία θεωρείται ασφαλής ενεργοποιώντας όλες τις φυσικές άμυνες του οργανισμού μας.

crysauna_view2

cryosauna_s01_01_.RGB_color
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ της ActiveCryo κρυοσάουνας:

 • μοντέρνος σχεδιασμός από ένα διάσημο στούντιο σχεδιασμού στο Χόλιγουντ
 • χαμηλή δαπάνη αζώτου λόγο της πρωτοποριακής τεχνολογίας
 • χαμηλή ηλεκτρική κατανάλωση, τεχνολογία LED
 • ανοιγόμενη πόρτα στυλ αεροσκάφους
 • καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας
 • μπλε φωτισμός μέσα στο θάλαμο κρυοθεραπείας
 • φώτα που αναβοσβήνουν στο σώμα της μηχανής κρυοθεραπείας
 • δύο έγχρωμες οθόνες αφής
 • αυτόματη ανύψωση έως 150 kg
 • εργονομικό σώμα του εξοπλισμού με πολύ χώρο στο εσωτερικό του θαλάμου
 • εκδόσεις με ενσωματωμένο δοχείο αζώτου και σύνδεση με μεγάλη εξωτερική δεξαμενή αζώτου


Ο συνδυασμός «Cold-Hot» θεραπειών έχει καλύτερα αποτελέσματα και αυξημενη τάση ευεξίας. Συνδυάστε την θεραπεία της Cryo κάψουλας με εξοπλισμό, όπως το Bodyshape, InfraShape Horizontal ή θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος σε Cedar SPA βαρέλι με υπέρυθρη θερμότητα για απίστευτα αποτελέσματα, αυξάνοντας την απώλεια βάρους και τη μείωση της κυτταρίτιδας.

Η κάψουλα κρυοθεραπείας μας είναι μια συσκευή σε ηγετική θέση παγκοσμίως. Η πιο σύγχρονη και καινοτόμα ιδέα για την ασφαλή, αποτελεσματική και προσιτή διαθέσιμη θεραπεία για δημόσια χρήση σε οποιοδήποτε κέντρο ευεξίας, spa ή ινστιτούτο απώλειας βάρους. Καλέστε το τμήμα πωλήσεων και ζητήστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά οφέλη εγκατάστασης στην επιχείρηση σας μιας Active Cryo κάψουλας.

Ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μηχανημάτων κρυοθεραπείας προσφέρουμε λογικές τιμές για την καλύτερα εξοπλισμένη καμπίνα κρυοθεραπείας.

cryosauna_s02_01_.RGB_color

ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΚΡΥΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Φλεγμονή είναι το σύνολο ​​των τοπικών​ και συστηματικών μηχανισμών που ενεργοποιεί ο οργανισμός αντιδραστικά μετά από την επίδραση σε αυτόν διαφόρων βλαπτικών παραγόντων. Οι φλεγμονές διακρίνονται σ​​ε οξείες (διάρκειας λίγων ημερών) και σε χρόνιες (μεγαλύτερης διάρκειας). ​​Φλεγμονή μπορεί να έχουμε σε διάφορα μέρη του σώματος μας και οφείλεται σε διάφορες αιτίες.
Κλινικά συμπτώματα Τοπικής Φλεγμονής
 1. Ερυθρότητα (υπεραιμία)
 2. Θερμότητα (υπερθερμία)
 3. Οίδημα (πρήξιμο)
 4. Πόνος (άλγος)
 5. Λειτουργικές διαταραχές των ιστών
Κλινικά συμπτώματα Συστηματικής Φλεγμονής
 1. Πυρετός
 2. Ταχυσφυγμία
 3. Ταχύπνοια
 4. Διατάραξη της ισορροπίας νερού και ηλεκτρολυτών
 5. Δημιουργία μικρών όγκων στη περιοχή του στόματος
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης, αυτοάνοση και εξελικτική νόσος, που προσβάλλει κατ’ εξοχήν τις αρθρώσεις, αλλά όχι σπάνια και διάφορα άλλα όργανα. Είναι το συχνότερο φλεγμονώδες ρευματικό νόσημα. Προσβάλλει συνήθως άτομα ηλικίας 35-55 ετών.
Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού είναι σύστημα οργάνων και βιολογικών μηχανισμών υπεύθυνο για την άμυνά του. Αποτελείται από πολλά διαφορετικά όργανα και ιστούς. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι ο μυελός των οστών και ο θύμος αδένας. Σε αυτά δημιουργούνται και αναπτύσσονται τα ειδικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ανοσοποιητικό είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα του οργανισμού που καθορίζει την ανθρώπινη υγεία Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αδύνατο, τότε γινόμαστε πιο ευάλωτοι σε κρυολογήματα, γρίπη και άλλες, πιο σοβαρές καταστάσεις.
Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει μια όψη “φλούδας πορτοκαλιού” ή αλλιώς “εμφάνιση στρώματος.” Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς και επίσης στο μικρο κυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές. ​ ​Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα από διάφορες περίπλοκες καταστάσεις που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα​.
Τι είναι η ψωρίαση; Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια με ανοσολογικό υπόστρωμα, που προσβάλλει περίπου το 1-3 % του πληθυσμού παγκοσμίως. Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική.

Συχνές Ερωτήσεις

1Είναι επικίνδυνη η χρήση νιτρικού αζώτου;
Το άζωτο είναι μη τοξικό. Ο αέρας που αναπνέουμε αποτελείται κατά 78% από άζωτο, 16%οξυγόνο , 1% υδρογόνο και 5% άλλα αέρια. Συνεπώς το άζωτο είναι συνηθισμένο, ασφαλές και μη τοξικό αέριο όπως και το οξυγόνο.
2Ποιος είναι ο μηχανισμός της κρυοθεραπείας;
Εφαρμόζοντας ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες (ως και -190 βαθμούς C˚) για μικρό χρονικό διάστημα, μπορούμε να “αφυπνίσουμε” τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας του οργανισμού μας: παγώνοντας την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος για 1 ως 3 λεπτά
3Πότε και πως δημιουργήθηκε η κρυοθεραπεία;
Οι πρώτοι θάλαμοι θεραπείας WBC ολόσωμης κρυοθεραπείας ξεκίνησε στην Ιαπωνία στα τέλη της δεκαετίας του '70 και εξελίχθηκε στην Ευρώπη τη δεκαετία του ΄80. Το 1978 ο Dr. Yamauchi, ένα Ιάπωνας ρευματολόγος ξεκίνησε την έρευνα, παγώνοντας για μικρό χρονικό διάστημα το δέρμα ασθενών που έπασχαν από ρευματοειδή αρθρίτιδα για την καταπολέμηση του πόνου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση ενδορφινών στο σώμα και την άμεση βελτίωση της υγείας στο 80% των ασθενών.
4Ποια είναι τα οφέλη;
 • Κρυοσάουνα
 • Κρυοθεραπεία
 • Φλεγμονή
 • Ψωρίαση
 • Αρθρίτιδα
 • Τενοντίτιδα
5Τι είναι η ολόσωμη κρυοθεραπεία;

Η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι μία διαδικασία κατά την οποία εκθέτεται το σώμα μας σε εξαιρετικά ψυχρό και ξηρό αέρα για λίγα λεπτά. Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσα σε ένα μηχάνημα κρυοσάουνας και διαρκεί μόλις 3 λεπτά. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η θερμοκρασία κυμαίνεται από -120 C˚ έως -170 C˚ όπου διεγείρει το νευρικό σύστημα διαμέσου των υποδοχέων του δέρματός μας προκαλώντας περιφεριακή αγγειοσυστολή. Έχει αποδειχθεί ότι η κρυοθεραπεία δημιουργεί σταδιακά αναλγησία, ανάπλαση των ιστών και μείωση της φλεγμονής.

Η παραμονή του σώματος μας στην κρυοσάουνα δεν επηρεάζει την θερμοκρασία του κορμού μας, καθώς το παγωμένο μίγμα αέρα που δημιουργείται δεν περιέχει καθόλου υγρασία. Επίσης, η έκθεση στο κρύο επιταχύνει την παραγωγή ενδορφινών, ενζύμων, αδρεναλίνης και ντοπαμίνης με αποτέλεσμα να νιώθουμε ευφορία και ευεξία αμέσως μετά από μια συνεδρία κρυοσάουνας. Παράλληλα με την κρυοθεραπεία επιτυγχάνεται ταχύτερα η φυσική αποκατάσταση και αναγέννηση του οργανισμού μας. Η κρυοσάουνα συνδέεται με ένα πιστοποιημένο δοχείο χαμηλής πίεσης στο οποίο είναι αποθηκευμένο υγρό άζωτο στους -196 C˚ το οποίο κατά την διάρκεια της συνεδρίας αεριοποιείται και μειώνει την θερμοκρασία του δέρματος στους -1°C σε 60 δευτερόλεπτα ή λιγότερο και την διατηρεί στα επίπεδα αυτά για 1:30 έως 3 λεπτά και μετά το τέλος της συνεδρίας λόγω της εντατικοποίησης της περιφερικής ροής του αίματος, φθάνει τους 35° C και εξισορροπείται στα επόμενα 10-15 λεπτά. Προσοχή το κεφάλι πρέπει πάντα να βρίσκεται έξω από την καμπίνα. Η ακραία θερμοκρασία διεγείρει αισθητήρες του δέρματος μας όπου αντιδρούν στην απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας ενεργοποιώντας ένα κεντρικό νευρικό σύστημα απόκρισης στέλνωντας σήματα κινδύνου στον εγκέφαλο, που με την σειρά του ενεργοποιεί όλες τις ρυθμιστικές λειτουργίες του σώματος. Μαζεύει το αίμα από τα άκρα προς τον πυρήνα του σώματος μας με σκοπό να προστατέψει τα ζωτικά όργανα από το κρύο και διεγείρει την κυτταρική αναγέννηση γύρω από το σώμα.

Η Κρυοθεραπεία παραπλανά τον οργανισμό μας και τον θέτει σε κατάσταση μάχης. Το σώμα μας δεν βρίσκεται πραγματικά σε κατάσταση υποθερμίας, ο εγκέφαλος όμως αυτό νομίζει. Το αίμα συγκεντρώνεται στον πυρήνα, αυξάνοντας έτσι τον μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας μας. Οι αθλητικές επιδόσεις ενισχύονται λόγω της αυξημένης ενέργειας, από τις ενδορφίνες και της μειωμένης αίσθησης του πόνου. Η αποκατάσταση τραυματισμών σε μύες, οστά και ιστούς ενισχύεται καθώς μειώνεται η φλεγμονή λόγω της βελτιωμένης κυκλοφορίας του εμπλουτισμένου, οξυγονωμένου αίματος και της λεμφατικής αποτοξίνωσης. Στο αντί-φλεγμονώδες αυτό περιβάλλον με την αυξημένη κυκλοφορία του αίματος, η αποκατάσταση επιτυγχάνεται ταχύτερα.

Αυτό έχει σαν επακόλουθο την επαναρύθμιση όλων των περιοχών του οργανισμού μας με αποτέλεσμα την πλήρη εκμετάλλευση στο έπακρο των δυνατοτήτων του.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η συνεδρία είναι πολύ σύντομη, το επιφανειακό στρώμα του δέρματος είναι το μόνο που έχει ψυχθεί, ενώ η θερμοκρασία των εσωτερικών οργάνων και του μυικού ιστού παραμένει η ίδια.

Τα πρώτα αποτελέσματα της συνεδρίας μπορούν να διαπιστωθούν στα πρώτα 5-10 λεπτά μετά τη διαδικασία, όταν και θα βρίσκεστε ήδη σε άριστη ψυχοσωματική διάθεση ως αποτέλεσμα της αποδέσμευσης των ενδορφινών στο αίμα, η οποία διατηρείται για τουλάχιστον 7 με 8 ώρες.

Μετά τις πρώτες 3 με 4 συνεδρίες, τα υπόλοιπα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται και το δέρμα γίνεται «νεότερο», οι πόνοι υποχωρούν και τα πρώτα σημάδια απώλειας βάρους είναι αισθητά, κάτι που ενισχύεται όταν συνδιαστεί με άθληση.

6Πώς γίνεται η συνεδρία στην κρυοσάουνα;

Ο επισκέπτης εισέρχεται στην κρυοσάουνα φορώντας εσώρουχα και ειδικές μάλλινες κάλτσες και γάντια. Ο χειριστής ανυψώνει τη βάση της καμπίνας, έτσι ώστε οι ώμοι του επισκέπτη να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με το επάνω μέρος της. Αμέσως μετά η κρυοσάουνα πλημμυρίζει από ένα παγωμένο μίγμα αέρα και ατμών αζώτου. Ο επισκέπτης αρχίζει να κινείται. Εξαιτίας της πλήρους απουσίας υγρασίας στο μίγμα αέρα, η συνεδρία είναι άνετη σε σχέση με ένα παγωμένο μπάνιο. Κατά την διάρκεια της συνεδρίας, ο χειριστής παραμένει κοντά στο μηχάνημα, επιτηρώντας την κατάσταση του επισκέπτη. Κάθε συνεδρία διαρκεί από 1 έως 3 λεπτά. Σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο, η πόρτα της κρυοσάουνας μπορεί να ανοίξει από μέσα από τον ίδιο τον επισκέπτη.

Μόλις ο επισκέπτης βγει από την Cryo Activ Sauna εξειδικευμένο προσωπικό, μετράει την αρτηριακή του πίεση, τους παλμούς, το οξυγόνο στο αίμα και τη θερμοκρασία σώματος εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική μεταβολή. Αφού ντυθεί ο επισκέπτης και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, ανεβαίνει για λίγα λεπτά σε στατικό ποδήλατο. Κάνοντας λίγα λεπτά ποδήλατο μετά από μια συνεδρία κρυοθεραπείας οι μύες μας υπερ-αιματώνονται γρηγορότερα με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, είτε αυτό είναι αποκατάσταση τραυματισμού είτε ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας. Μετά από τα δέκα λεπτά στο ποδήλατο ο επισκέπτης είναι έτοιμος να βιώσει τα πρώτα ευεργετήματα μιας συνεδρίας κρυοθεραπείας.

Η κρυοσάουνα είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό και πολλοί αθλητές, ηθοποιοί και μοντέλα την χρησιμοποιούν για τα πολλαπλά οφέλη της.

Βέλτιστα αποτελέσματα με 3 μόνο λεπτά επίσκεψη στην Activ Cryo Sauna .

Η αποτοξίνωση του οργανισμού μας αποτελεί ένα από τα πολλαπλά και άμεσα αποτελέσματα της Κρυοθεραπείας.

Συνδυάζοντας τη μέθοδο της Κρυοθεραπείας με σωστή και ισορροπημένη διατροφή τα οφέλη που αποκομίζουμε είναι πολλαπλά. Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός, επιτυγχάνεται η αποτοξίνωση του οργανισμού, αυξάνονται οι καύσεις θερμίδων, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας, δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αποκτούμε περισσότερη ενέργεια και δύναμη.